Vásárlói vélemények

Örömmel vennénk, ha megosztanád a tapasztalataidat. Számunkra is fontos a visszajelzés, és talán másoknak is segít a véleményed.

Új vélemény írása

Az e-mail cím nem jelenik meg
Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.Verification Captcha
* Kötelező mezők
All  

Nagyon kényelmes, ha jól helyezem fel.
Néha ki akar csúszni - valószínűleg rosszul teszem olyankor fel, mert máskor semmi problémám vele.
Jó, hogy nem kell kellemetlen szagokkal együtt élni azokon a napokon, és sokáig gondolni sem kell arra, hogy cserélni kell a tampont/betétet.
Remélem, hamarosan nem lesz gondom a helyes felhelyezéssel sem, és akkor minden "kerek" lesz! 🙂

Ági    Yuuki Soft 2, 39év   
All  

Jó ideje használom a Natucup-ot. Soha nem hallottam azelőtt, hogy ilyesmi létezik, így tapasztalatokat sem olvastam. Ahogy megláttam megvettem. 🙂 Szerintem a világ legnagyobb találmánya! Nekem nem szivárog, nem fáj, olyan mintha nem is lenne! Fantasztikus dolog! Maximálisan elégedett vagyok vele!!! Kitartást kívánok azoknak akinek esetleg nem tökéletes! Gyakorlás és előbb utóbb az lesz! 😉

Barta Zsóka    Naturcup 1   
All  

Én a Yuuki Classic 2-es (keményebb, nagyobb) méretet használom 2 hónapja. Nem szültem.

Az elsőnél nehéz volt felhelyezni is, és olyan furcsa érzés volt, amikor kinyílt, és létrejött a vákuum, mintha a belső szerveimet ki akarnák húzni. De ez csak néhány másodperc. Aztán az eltávolítás nagyon-nagyon fájt eleinte, mert elég kemény, és ugye szétnyílt állapotban azt kihúzni...? Még ha be is nyúlok az ujjammal mellette, hogy a vákuum elengedjen, akkor sem lesz kisebb a pereme, mert "visszarúg". Szóval nagyon fájt kihúzni. Igaz, akkor még a WC-n ülve csináltam a felhelyezést is és az eltávolítást is. A szára elég hosszú és könnyű megfogni, viszont pont a hossza miatt, és mert állítólag nem szabad (nem is tudnám) túl magasra tenni, kicsit "kilóg" a vége, amit lehet érezni, és ez zavaró. Szivárgást nem tapasztaltam. Én egyébként felírom a cserék időpontját, hogy meddig van fent, és hogy hány ml volt benne. Mivel ez egy új dolog nekem, így könnyebb lesz a későbbiekben kiszámolni, hogy mikor kell ürítenem.
A második használatnál már változtattam egy-két dolgon. A szárból levágtam kb 5-6 mm-t, hogy ne lógjon ki, és így ne érezzem. Ez annyiban jött be, hogy nappal tényleg nem érzem, de éjszaka előfordult, hogy egy kicsit "szúrt" a vége. A felhelyezés és az eltávolítás guggoló helyzetben könnyebb nekem. Viszont mivel levágtam a szárból, nehezebb megfogni, nagyon sokat szenvedtem a kivétellel. Volt, hogy lecsúszott róla az ujjam, ilyenkor WC papírral kellett megfognom. Rájöttem, hogy lefelé érdemesebb húzni (nem ferdén), és nem fáj annyira, ha az ujjammal teljesen benyomom, nem csak a vákuum kiengedéséig, hanem, hogy összehajtódjon kicsit, és a perem kerülete kisebb lesz, vagyis könnyebben jön ki.
Összességében jó dolognak tartom, bár kipróbálnék más márkát is, lehet, hogy azok nem ilyen kemények, jobban hajlanak, és ezért lehet, hogy kevésbé lenne nehéz kivenni, vagy nem szúrna a szára...
A sterilizáló pohárral, amit hozzá adnak, az a baj, hogy ha a megjelölt szintig töltöm vízzel (hogy ellepje a kelyhet), akkor a mikrózásnál mindig kifolyik a víz, amikor felforrt. Ez azt is jeleni, hogy kevesebb víz marad benne, vagyis a tetejét már nem lepi el. Sterilizálni egyébként elég a ciklus elején és végén, közben, az ürítéseknél elég csak hideg vízzel elöblíteni (hogy ne színeződjön el).

Nem hiszem, hogy megkísérelnék egy ürítést nyilvános WC-ben, és nem biztos, hogy előnyös, ha valakinek otthon külön van a WC és a mosdó.
Ja, és még valami! Én van, hogy nem tudok (!) pisilni, vagy csak nagyon nehezen! Hiába engedem el, szerintem a kehely elnyomja a húgycsövet. Ez nagyon kellemetlen tud lenni. Ha csak ezért kell kivennem...
Kíváncsi vagyok, hogy harmadik hónapban jobban bejövök-e, remélem!

Szóval összefoglalva,
Előny:
- Nagy a kapacitása, nekem elég naponta kétszer üríteni,
- Nem lóg ki semmi,
- Nincsenek szagok, mivel nem érintkezik levegővel a vér,
- Nincs szivárgás, mivel teljesen ráfeszül a hüvely falára
- Spórolás, környezetkímélés

Hátrány:
- Ürítés időigényesebb, bonyolultabb,
- Külön WC és mosdó esetén problémás (illetve nyilvános vagy munkahelyi WC-ben is),
- Fájhat az eltávolítása (nekem legalábbis)

Adri    Yuuki 2, 29 év   
All  

Második terhességem után döntöttem az intimtölcsér kipróbálása mellett miután a tamponok kényelmetlennek bizonyultak. Akkor még másik márkájút vettem, de idővel az elhasználódott, így harmadik terhességem után kerestem itthon is kapható tölcsért. Ekkor bukkantam az Ökoanyu oldalra és az itt kapható intimtölcsérekre. Kicsit már tapasztaltabbnak számítok az intimtölcsérek használatában, az Ökoanyutól rendelt tölcsér is beváltotta hozzá fűzött reményeimet, bevált és örülök, hogy megrendeltem. A használata egyszerű, és külön hasznos, hogy ezúttal a csomag része a fertőtlenítő dobozka, amivel könnyebben tudom tisztítani tölcséremet. Ha idővel újra rendelnem kell intimtölcsért, akkor is biztosan ilyet fogok rendelni 🙂

C Fényes Viktória    Yuuki Soft 2, 32   
All  

Én hosszú utánaolvasás után döntöttem a Yuuki keményebb kehely mellett. Sokáig gondolkodtam, hogy keményebb kéne-e vagy puhább, de végül attól félve, hogy a puhább nem nyílik ki jól, a keményebbet rendeltem meg. Már elsőre sikerült jó felhelyeznem (hála a sok utánaolvasásnak) és kivenni is gond nélkül sikerült. Első hordás után picit levágtam a szárából, és így már egyáltalán nem érzem, hogy bent van (annak ellenére sem, hogy a keményebbet választottam). Erős vérzésnél icipici szivárgást tapasztaltam, de egy tisztasági betéttel ez sem jelent igazán problémát. Bicikliztem is vele, egyáltalán nem zavart. Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok vele, jó vétel volt! Plusz jópont a mikrós sterilizáló pohárért! 🙂

Vanda    Yuuki 2, 31 éves   
All  

Az én életkoromhoz az ajánlás pont két méret között volt (még nem szültem), de végül a nagyobb mellett döntöttem. Nem bántam meg, dacára annak, hogy valóban nagyon nagynak látszik, most már teljesen magabiztosan tudom használni. Még kerékpározás közben is kényelmes, nem úgy, mint a tampon.
Más intimkelyhekkel nincs összehasonlítási alapom, de én nagyon elégedett vagyok vele.
Még csak nemrég vettem, de szerintem nyáron lesz majd igazi megváltás, a 40 fokban nagyon utáltam betétet használni.

Eszter    Yuuki Classic 2, 27 év   
All  

Sziasztok!

Egy kollégám által hallottam először az intimkehelyről. Az első két hónapban sok problémám volt vele, talán mert idegenkedtem tőle. Aztán "összeszoktunk", megtanultam helyesen használni. Megkönnyítette a nehéz napokat a munkahelyen, már nem kell aggódnom, hogy időben tudok-e tampont cserélni.Bátran ajánlom minden nőnek és senki ne ijedjen meg, ha az első 1-2 hónapban esetleg nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezte. Kezdeti időszakban javaslom az intimbetét használatát is plusz védelemként.
Ma már nem tudnám elképzelni intimkehely nélkül az életemet.

Sáfrány Edit    Yuuki L, 39   
All  

Ladycup-ot rendeltem. Minden alkalommal ezt használom, nagyon megkönnyítette az életemet, jó lett volna előbb hallani erről a termékről.Az első pár alkalommal kicsit "bénáskodtam" vele, de most már teljesen egyszerű. Nagyon jó terméknek tartom.Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm: Gabi

Pálné Bácsi Gabriella    Ladycup, 38   
All  

Nálam hosszas gondolkodás, utánaolvasás előzte meg a vásárlást, végül a Yuuki Soft mellett döntöttem. Mindkét méretből van, az erősebb napokon a nagyobbat használom, aztán elég a kicsi is. A kisebb méretű kelyhet jobban szeretem, mert könnyebben tudom használni, de most már a naggyal is van akkora rutinom, hogy sikerül elsőre jól felhelyezni. Eleinte sok gondom volt vele, nehezen tanultam meg a használatát, néha-néha csaknem elkeseredtem, hogy ez nem jó nekem, pedig az. Sajnos szivárgás még a naggyal is előfordul az erős napokon, de szerintem ez nem a kehely hibája, egyszerűen nekem nagyon erős a vérzésem.
Imádom benne most már, hogy egyszerűen tudom használni, nincs véres tampon, és betét is csak az első három napban kell hozzá.
Úgy gondolom, érdemes kipróbálni, én csak ajánlani tudom mindenkinek!
És türelmet, kitartást kívánok a használatához, megéri!

Bizija Rozália    Yuuki Soft 1-2, 35 év   
All  

Könnyen, hamar sikerült rájönni a használatára, először nagynak találtam, de hamar megszoktam, a legerősebb napokon is biztonságot nyújtott 12 órán át is. Mivel ritkán kell csak kiüríteni, mindig itthon került rá sor, semmi gondot nem okozott. A kisebb méretet is ki fogom próbálni a gyengébb napokra!

Gabriella    Yuuki Economic 2