INTIMKEHELY?

Intimkhely, Intimtölcsér, Menstruációs kehely, stb.

Mi ez és mit kell tudni róla?

 

Kinek jó ez?

Esetleg olvass bele, mit gondolnak róla azok, akik már kipróbálták:

Amikor megrendeltem, nagyon féltem, hogy feleslegesen költöttem el a sok pénzt. Aztán az első két felhelyezés után tökéletesen működött. (Eleinte nem raktam elég mélyre, még éreztem, hogy „van ott valami”…) Aztán nagyon hamar megszoktam, nem szivárog, most már sok barátnőmnek ajánlom, hogy próbálja ki, mert nagyon praktikus és higiénikus! Mindenki azt kérdezi, hogy hogyan „fér ez oda fel”?! Nos, „onnan” egy baba is kifér, tehát nem kell pánikolni a méretén szerintem. 🙂 Én nem vágtam le a végét sem, nekem pont megfelelt a méret, – nagy szerencsém volt, hogy elsőre eltaláltam! – de többet is kipróbálnék, mert a környezetvédelem és a higiénia is nagyon fontos a számomra! Ráadásul azóta egy fillért sem kell költenem betétekre! A tisztítást mikróban, a kis műanyag pohárral oldom meg, amit rendeltem hozzá. Jó lenne, ha minél korábban elkezdenének ilyesmit használni a tinilányok, hogy megszokják a használatát (meg persze a nőgyógyászok is ajánlhatnák)! 😉

Erika

Már két hónapja használok intimkelyhet, a balatoni nyaralás előtt találtam rá a neten, és nagyon megörültem neki. Csak jó tapasztalataim vannak vele! Kettőt rendeltem, egy 1-es Naturecupot és egy 2-es Yuuki economicot (29 vagyok és még nem szültem, ezért kisebbet és nagyobbat is rendeltem inkább). Az erősebb napokon a Yuuki nagyobb biztonságot ad a mérete miatt, gyenge vérzéshez viszont mindig a kis Naturecupot használom, talán leginkább a felhelyezés-kivevés közben jelent nagyobb kényelmet a kicsisége. Mindkettő komfortos, nem érzem, nem szivárog (csak amennyi a felhelyezés után természetszerűleg adott). Az első-második napban, amikor nagyon erős a vérzésem, betéttel alszom, de csak mert még mindig nehéz elhinnem, hogy kibír egy egész éjszakát 🙂 Az ajánlottnál gyakrabban cseréltem, de nagyon jó volt, hogy amikor nem volt lehetőség cserére, akkor is biztonságban érezhettem magam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és köszönöm, hogy itthon is elérhetővé tettétek! 🙂 Egyetlen nehézséget az okoz, ha olyan mosdóban kell(ene) üríteni, ahol nincs a wc-vel egy térben kézmosó, ezeket a helyzeteket kerülöm, mert az tényleg nem könnyen megoldható. Viszont mivel kettő van, ha nagyon ilyen helyzetbe kényszerülnék, akkor inkább jól elcsomagolnám a használtat, és felhelyezném a tisztát, elkerülve az ásványvizes palackból lcoolgatást (bár már ezen is túlestem, és nem kivitelezhetetlen, de azért ha tehetem, nem ezt az utat választom). Remélem, idővel nálunk is elterjedtebb lesz, mert sokkal-sokkal jobb, tisztább érzés intimkehellyel létezni a menstruáció napjaiban, mint bármi egyéb menstruációs eszközzel – sokkal észrevehetetlenebb az egész, szinte elfeledkezem róla.

Sára

Fantasztikus. Csak ajánlani tudom. Elképesztően kényelmes, nem érezhető bent, pici gyakorlás után egyből a helyére pattant. Nem szárít ki belül, nem szivárog mellette semmi, ritkán kell üríteni és az sem vérfürdő. Egy kis tisztasági betét nekem kell hozzá, én így érzem magam teljes biztonságban, mert a csere után pici vér kifolyhat a hüvelfal aljáról. Nagyon pozitív véleménnyel vagyok róla.
Nagyon sokat bajlódtam a betétekkel és a tamponokkal. A betétnél mindig véres volt a bugyim, ruhám is néha, a törülköző is, minden… Mindig nagyon kellett vigyáznom.
A tampon pedig nagyon kiszárított, égő érzéssel párosítva, állandóan kijött valami nyavajám miatta. Emellett mindig éreztem magamban, bármennyire is próbáltam magasra helyezni…borzalmas volt. Így inkább hanyagoltam a használatát.
Örülök, hogy megrendeltem az intimtölcsért és rászántam az összeget.
Szabadságot, biztonságot és kényelmet ad.
Köszönöm!!

Gundi