Míg sokan életük első, szinte véletlen-szerűen kiválasztott intimkelyhével tökéletesen elégedettek, mások sajnos időnként szivárgást tapasztalnak. Ebben a cíkkben azokat az okokat gyűjtöttem össze, amelyek szivárgást okozhatnak.

 1. Nem megfelelő méret
  Ha kisebb az intimkehely mint kellene, akkor nem „cuppan” tökéletesen a hüvely falához, és ki tud folyni mellette a vér. Viszont ha túl nagy, az sem jó, mert könnyen előfordulhat, hogy nincs elég helye teljesen kinyílni, és horpadt marad, ami megint csak szivárgást eredményez, ezen kívül kellemetlen érzést ésfájdalmat okozhat.
  Általában jó támpont a gyártók ajánlása, ezt mindenképpen érdemes alaposan átolvasni. Ha nem vált be az ajánlott méret, és bizonytalan vagy, hogy kicsi-e vagy nagy, kérdezd meg a nőgyógyászod!
 2. Kezdeti nehézségek
  A kezdők gyakran érzik bizonytalannak magukat, ha ebben a cipőben jársz, ne aggódj, néhány próbálkozás után rá fogsz érezni. Bár egyszerű a dolog, azért tanulni kell, rá kell jönnöd, hogy meliyk hajtogatási mód válik be neked legjobban, hogy milyen magasra kell felhelyezned, hogy milyen gyakran kell üríteni, hogy mit tegyél ha esetleg nem érnéd el…
 3. Nem nyílik ki teljesen, vagy kinyílik, de nem alakul ki a vákuum hatás
  Ez talán a leggyakoribb probléma. Próbálj ki több hajtogatási módot, mindenkinek más jön be. Egy idő után megtanulod érezni, hogy mikor került egyből a helyére. Ha nem nyílt ki, vagy nem vagy biztos benne, hogy kinyílt, két dolgot szoktak ajánlani: forgasd meg az intimkehelyet a száránál fogva (ez a könnyebb), vagy az egyik ujjadal nyúlj fel mellette, és óvatosan „járd körbe”, mindkét módszer segít, hogy kinyíljon és kialakuljon az enyhe vákuum hatás, amely biztosítja, hogy ne szivárogjon. Ha mégsem sikerül, vedd ki és próbáld újra.
 4. Gyenge hüvelyi izomzat
  Ha többször szültél, a legnagyobb méretet használod, és azt tapasztalod, hogy gykran szivárog, esetleg lecsúszik vagy kicsúszik, előfordulhat, hogy túlságosan meglazultak, elgyengültek a hüvelyi izmaid. Ilyen esetben érdemes valamilyen intimtornát gyakorolni, mert ez nem csak azt segíti, hogy az intimkehely jól szuperáljon, hanem az egészséged szempontjából is előnyös.