Végre alkalmam nyílt kipróbálni a Claricup -ot. Azt hiszem, megvan az új kedvencem. 🙂

A Claricup kívülről:
Tapintásra elég puha, de rugalmas, kb. mint a MeLuna classic. Az oldalán hosszanti irányú bordák vannak, ezt nem láttam még másnál, viszont azt hiszem segít a kinyílásban, mert elég könnyen kipattant.
A formája optimális, elég jó a kapacitása.Sterilizáló pohárral érkezik, ezt a funkcióját nem próbáltam, megszoktam a Yuukit. A pohár tárolóként is használ (nem is adnak hozzá szütyőt), nagyon praktikus lehet pl. arra, hogy az ember készenlétben tartsa a táskájában, vagy a váratlan meglepetések elkerülése végett, vagy második kehelyként, ha a munkahelyi mosdóban nem lehet könnyen tisztítani. Ez esetben simán ki lehet cserélni, szépen elcsomagolni a használtat és csak otthon mosni, sterilizálni.

A Claricup működés közben:
A felhelyezés nagyon könnyen ment, rögtön kinyílt és becuppant a helyére, könnyen kialakult a vákuum hatás. Első nap azt hittem, hogy végre megtaláltam a számomra tökéletes cup-ot, mert amúgy nálam mind hajlamos szivárogni, főleg sportolás közben (gyanítom, az én anatómiai felépítésem az oka). Szóval elsőre tökéletesen becuppant, semmi szivárgás, halleluja. 🙂

Teljesen kényelmes, ami ugye el is várható tőle, a szár kialakítása miatt viszont dupla pirospontot érdemel: nagyon vékony, egyáltalán nem éreztem akkor sem, ha rendesen kilógott. Hasonlít a Sckooncup-hoz, viszont a végén lévő kis bütyök és a bordák miatt nagyon jól megfogható, sokat segít a kivételnél.

A kivétel egyébként egy picit nehézkesebb, mint a többinél, amit használni szoktam, ugyanis teljesen sima az alja, nincsenek a külső felszínén vékony bordák, ami miatt könnyű lenne megfogni. A szár viszont nagyon jól megfogható, így jobban igénybe vettem a segítségét, mint általában szoktam.

A durvább napokon, erős vérzésnél sajnos most sem úsztam meg teljesen a szivárgást, de jobb volt az átlagosnál. Edzésen nem próbáltam, futni se voltam vele a hideg miatt, úgyhogy ez a teszt még vissza van.

Összességében nagyon elégedett vagyok, a Claricup igen jól vizsgázott.