Az Index cikkéből megtudhatod, mit jelent a menstruációs vér színe, mitől függ, hogy élénk piros vagy barnás, stb.

Ha a vérünk…

Barnás

A barnás, szinte feketés árnyalat elsőre riasztónak tűnhet, de nem kell megijedni. A menzesz a legtöbb nőnél gyenge vérzéssel kezdődik, és mivel a vér így lassabban ürülhet ki a szervezetünkből, addigra bebarnul. És tudta, hogy a menstruáció üteme is eltérhet? Van, akinél gyorsan lökődik le a méhnyálkahártya, van, akinél lassaban. Náluk fordulhat elő, hogy „hátramarad” egy kis nyálkahártya, és a következő menstruációkor ez távozik először, és ez felelős a sötétebb színért.

barna

Világos piros

Ha beindul a vérzés, akkor a menstruációs váladék színe világos pirosra vált, hiszen a vérnek nincs ideje bebarnulni. És nyugalom, az is természetes, ha a barnás és a világos piros árnyalat váltogatja egymást, de vannak, akiknek nagyon stabil ütemben távoznak a szervezetéből méhnyálkahártya-szövettörmelék és vér, annak végig ilyen árnyalatú maradhat.

élénk piros

Vörös

Ezzel az árnyalattal reggelenként, és menzesz közepén, illetve végén találkozhatunk, és főként azoknak lehet ismerős, akiknek hosszabb a menstruációja, vagyis lassabb ütemben távozik a menstruációs váladék.  Abban az esetben, ha ez az erős és sötét folyás hosszabb ideig elhúzódik, érdemes szakemberhez fordulni, mert… Tovább a Divány.hu-ra


A kommentek között kaptunk egy másik linket is:

https://mioma.hu/mirol-arulkodik-a-menstruacios-ver-szine/